Мукачівська греко-католицька єпархія зібрала теплі речі для бійців АТО

Опубліковано:





 Бійцям передадуть термобілизну та інші теплі речі, аби не мерзли на блокпостах в Донецькій та Луганській областях.

Сьогодні начальник закарпатської міліції полковник Сергій Шаранич і його заступник полковник Василь Русин побували в гостях у Мукачівській єпархії греко-католицької церкви.

Зокрема, зустрілися із головою церковного трибуналу єпархії о.Іваном. Останній, окрім своєї церковної посади, є ще й військовим капеланом-психологом в зоні АТО. Він у складі 71-ї бригади українського війська брав активну участь у бойових діях і навіть був поранений кулею снайпера. На щастя, бронежилет витримав постріл, і закарпатець залишився живим і не отримав смертельного поранення. До слова, це сталося саме тоді, коли капелан виносив із поля бою пораненого бійця…

– Найбільша цінність – це життя людини, – каже о.Іван. – Але треба бути готовим, як наш Спаситель, розіп′яти себе за ближнього свого.

На фронті, каже о.Іван, він навчився, як правильно окопатись, як накриватись в окопі бронежилетом, аби порятуватись від смертоносних “Градів”. А тепер навчає цій військовій науці виживання молодих бійців. У бою капелану не раз доводилось знімати свої чорні обладунки священика й ставати командиром БРДМ.

І от тепер о.Іван став ініціатором збору гуманітарної допомоги закарпатським міліціонерам, які перебувають в зоні АТО на сході країни. На зібрані гроші вірників закупили термобілизну, теплі шкарпетки для бійців та інші необхідні на фронті речі.

Начальник УМВС області полковник Сергій Шаранич подякував греко-католицькій єпархії за гуманітарну допомогу, а також запросив о.Івана в обласне управління міліції, де він виступить перед міліціонерами, розповість, що таке патріотизм, любов до Батьківщини, як діяти у теперішній непростий час тощо.

– Духовність приходить до людини через віру, – підсумував зустріч очільник закарпатської міліції Сергій Шаранич. – Через віру в Бога, в себе і в свою Батьківщину.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
 


Про Захід