Ще 33 гектари біля кордону повернули у державну власність

Опубліковано:

Як повідомляє сайт Держприкордонслужби, прикордонники разом з прокуратурою Закарпатської області працюють над поверненням у державну власність земельних ділянок, розташованих вздовж лінії державного кордону, однак розданих місцевою владою фізичним особам.

Чергові 33 га землі, вартістю понад 1 млн.грн. повернув апеляційний суд Закарпатської області. Таким чином Державна прикордонна служба знову може користуватися цією землею для охорони кордону.

Для того, аби надати суду докази, правоохоронці активно працювали в Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України, галузевому державному архіві Держприкордонслужби та інших архівних установах України. Після цього було подано відповідні позови до  Берегівського районного суду Закарпатської області стосовно фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства в Закарпатські області, Берегівського районного управління юстиції про скасування низки наказів Головного управління Держземагентства в Закарпатській області і повернення у державну власність земельних ділянок з незаконного володіння.

Загалом на сьогоднішній день  28 земельних ділянок  загальною площею 54 га, вже повернуто у державну власність. Разом з тим,  Мукачівський прикордонний загін спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону, подали 6 позовів до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 80 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. По трьом з них вже винесено судові рішення про скасування договорів оренди.

 

 

Про Захід