Детально про затримання угорських наркокур’єрів на Закарпатті

Опубліковано:

Сьогодні, 9-го травня, військовий прокурор Ужгородського гарнізону Західного регіону України Олег Ціцак, розповів про деталі затримання трьох наркокур'єрів-іноземців в Україні. “Як вже повідомлялося раніше, на минулому тижні прикордонника мукачівського прикордонного загону затримали під час контрольної закупки на збуті наркотиків. Ми скерували доручення до Нацполіції встановити причетних до даного каналу збуту осіб.

У результаті у селі Велика Добронь затримано 3 громадян Угорщини з майже чотирма кілограмами опію сирцю. Ми володіли інформаціє про те, що дані наркотики будуть ввезені закордону. Схема була така: в одному автомобілі їхали торгівці, а в іншому товар. Автомобілі громадян Угорщини теж затримані. Вилучена речовина відправлена на експертизу. Попередньо з такої кількості сировини можна було виготовити близько 10 тисяч доз наркотичних засобів. Оціночна вартість сировини майже півмільйона гривень. Наркотичні засоби мали реалізовуватися на території нашої області. Консульство Угорщини повідомлене про даний інцидент.

Наразі перевіряємо причетність митників і прикордонників до цієї справи. Маємо оперативну інформацію, що такі наркотичні засоби постачалися через кордон неодноразово. Наразі проводимо відповідні слідчі дії на митному посту “Тиса”, – повідомив Олег Ціцак. Також військовий прокурор відзначив, що вони не знайшли розуміння з митниками на посту “Тиса”: “Після того, як ми попросили зміну залишитись для проведення слідчо-оперативних дій, начальник відділу дав команду зміні йти додому”.

“Про Захід”

Про Захід