Двадцять закарпаток взяли до рук зброю (ВІДЕО)

Опубліковано:





На Закарпатті розпочали тренування жіночого добровольчого військового підрозділу – боївки. Згодом організатори тренувань планують створити боєздатний жіночий підрозділ, ба, навіть, батальйон

Наразі у боївці є 20 дівчат. Втім, організатори і далі продовжують набір на вишкіл. Зауважимо, що обмежень для участі у тренуваннях, окрім статі – немає. Тренери кажуть: жіночу тендітність компенсують завзяттям.

“Коли ти розумієш, що умови можуть бути наближені до реальних, то ти і повзеш, і падаєш, і лягаєш, і прекрасно перебігаєш довгі чи короткі дистанції. Не шкодуючи, ані рук, ані сил”, – розповідає учасниця боївки Маріанна.

Мотивація у дівчат – проста: у разі, коли ворог дійде і до рідного дому, зброю доведеться узяти усім. А відтак, краще знати, як з нею поводитися.

За тиждень вишколу дівчата закарпатської жіночої боївки навчилися збирати і розбирати кулемет, пройшли навчання із тактики, стройової підготовки, і, навіть, першу військову гру у польових умовах. Апофеозом навчань стануть стрільби на полігоні зі справжньої бойової зброї.

Нове Закарпаття


Про Захід