Як закарпатські нардепи голосували за внесення змін до Конституції щодо правосуддя

Опубліковано:

Сьогодні у Верховній Раді були прийняті зміни до Конституції України (щодо правосуддя), які дозволять реформувати суддівську владу.

Зміни до Конституції підтримали 335 народних депутатів. Однак не всі із закарпатських нардепів підтримали зміни.

Зокрема, утримався під час голосування Віктор Балога. Його молодші брати Іван та Павло Балоги були відсутні в залі парламенту.

Всі інші представники Закарпаття зміни до Конституції підтримали. Зокрема, проголосували "за" Валерій Лунченко, Михайло Ланьо, Василь Петьовка, Роберт Горват, Василь Брензович та Валерій Пацкан.

"Всіх вітаю! Сьогодні Верховна Рада прийняла, можливо, найважливіше рішення за все скликання! Ми змогли внести зміни до Конституції для того, щоб мати можливість провести реформу суддівської гілки влади!
В Україні люди мають претензії до всіх гілок влади, але суддівська, напевно, викликає найбільше нарікань. Суди давно дискредитували себе і їм, цілком виправдано, не довіряє майже ніхто.
Зміни до Конституції змусять суддів нести значно більшу відповідальність за свої незаконні рішення і водночас збільшать незалежність суддівського корпусу для того, щоб мінімізувати вплив з боку Президента, уряду чи когось ще.
Радує, що в бажанні реформувати суддівську гілку влади об'єдналися майже всі парламентські фракції. Таку картину у Верховній Раді можна побачити не часто.
Дуже сподіваюся, що суддівська реформа буде реалізована і українці нарешті зможуть довіряти нашим судам," – написав Валерій Пацкан на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Які саме зміни передбачені в суддівській гілці влади, можна прочитати за посиланням http://www.pravda.com.ua/news/2016/06/2/7110522/

Про Захід