Судитимуть посадовця воєнізованої охорони, який за 8 тияч хотів «допомогти» мукачівцю працевлаштуватись

Опубліковано:

Прокуратурою Закарпатської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, щодо службовця загону з кадрів та соціальної політики виробничого структурного підрозділу Мукачівського загону воєнізованої охорони, затриманого при  одержанні 8 тис грн неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За вказану суму винагороди, чоловік обіцяв вплинути на особу, уповноважену на виконання функцій держави, при прийнятті рішення про працевлаштування, проте при одержанні неправомірної вигоди був викритий працівниками прокуратури Закарпатської області спільно з співробітниками Управління захисту економіки в області.
 
Довідково: згідно санкції ч. 2 ст. 369-2 КК України, за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної  вигоди  для  себе  чи  третьої особи за вплив на прийняття рішення  особою, уповноваженою на виконання функцій держави, передбачено покарання у вигляді штрафу від  семисот  п'ятдесяти до однієї тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів   доходів   громадян  або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, із спеціальною конфіскацією, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.
Про Захід