В Закарпатській області закрито 2 інтернати

Опубліковано:

Впродовж п'яти місяців цього року на Закарпатті всиновлено 36 дітей, з них 24 – громадянами України та 12 – іноземцями. Про це під час брифінгу повідомила начальник Служби у справах дітей Закарпатської ОДА Світлана Якімеліна. Вона підкреслила, що кількість всиновлених порівняно з минулим роком збільшилася, адже протягом відповідного періоду 2015-го в області всиновили 27 дітей.
“Відсоток іноземців, які всиновлюють наших дітей збільшується з року в рік. Зростає і кількість сімейних пар, які бажають всиновити. Нині їх на Закарпатті 61”,  – поінформувала Світлана Якімеліна.
На Закарпатті сьогодні діють 42 дитячі будинки сімейного типу, є 60 прийомних сімей. “2 будинки сімейного типу та 3 прийомні родини приїхали до нас зі сходу країни, в них виховують 19 дітей, – каже посадовець. – В області триває будівництво дитячих будинків сімейного типу у Виноградівському та Ужгородському районах”.
        Кількість дітей, які перебувають на утриманні в інтернатах Закарпаття,  за період з 1 січня 2015 року зменшилася на 62-а. “Завдяки розвитку сімейних форм виховання, в області за останні роки закрито два інтернатні заклади. Виноградівський, в якому виховувались понад сто дітей-сиріт та інтернат у селі Бене на Берегівщині, розрахований на 20 дітей”, – наголосила Світлана Якімеліна.
        Прес-служба Закарпатської ОДА

Про Захід