Громадянин Росії намагався дати хабар закарпатським прикордонникам

Опубліковано:

Активне проведення заходів щодо протидії корупційній складовій серед прикордонників продовжує приносити позитивні результати. Відтак, сьогодні в пункті пропуску “Малий Березний”, що на кордоні зі Словаччиною, прикордонниками було зафіксовано та припинено чергову спробу дачі хабара.

Близько 11 години ранку громадянин Росії, який прямував на в'їзд в Україну, на паспортний контроль надав документ в якому знаходились грошові кошти у розмірі 10 Євро. Таким чином чоловік намагався “вирішити питання” пропуску та безперешкодного перетинання кордону, оскільки близько 6 години ранку чоловік уже намагався потрапити на територію України через пункт пропуску “Вишне Немецьке —Ужгород”. Однак, у зв'язку з відсутністю достатнього матеріального забезпечення, чоловіку було відмовлено у в'їзді в Україну.  З метою прийняття правового рішення по даному факту було оповіщено оперативного чергового Великоберезнянського  відділу поліції ГУНП у Закарпатській області щодо можливих ознак злочину передбаченого ч.1 статтею 369 кримінального кодексу України.

Керівництво Чопського прикордонного загону звертається до усіх учасників міжнародного руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Про Захід