Держфініспекції провела перевірку виноградівского хоспісу

Опубліковано:

Державна фінансова інспекція завершила перевірку будівництва хоспісу у Виноградові, довкола якого минулого року спалахнув міжнародний скандал. Перевірка виявила факти прямих крадіжок при будівництві хоспісу на 1 мільйон 32 тисячі 677 гривень, а також завдання шкоди внаслідок зловживань на 720 тисяч 961,34 гривень.

–  За цим фактом відкрите кримінальне провадження, зробимо все, щоб винні були покарані згідно із законодавством, –   повідомляє голова ОДА Геннадій Москаль.

Нагадаємо, що в 2012 Єврокомісія своєю спеціальною програмою виділила грантові кошти (усього 739 тисяч 441 євро) для створення першого на Закарпатті хоспісу, який після кількох перенесених термінів мав бути зданий в експлуатацію до 25 грудня 2015 року. На облаштування хоспісу на місці колишньої військової частини у Виноградові виділялися кошти і з районного бюджету, однак будівлю так і не завершили в строк. Більш того, комісія райради виявила, що в процесі будівництва мали місце фінансові махінації. Зараз факти зловживань і крадіжок встановила перевірка Держфініспекції, – інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Про Захід