На Закарпатті працює більше 30 тисяч «спрощенців»

Опубліковано:

В головному органі ДФС краю інформують, що наразі в Закарпатській області спрощену систему оподаткування застосовують 30 087 суб'єктів господарювання. Варто зазначити, що серед "єдинників" – 26 116 фізичних осіб підприємців та 3971 юридична особа.

Кількість суб'єктів господарювання, які обирають спрощену систему оподаткування є змінною, але якщо аналізувати кількість "єдинників" протягом попередніх трьох років то зафіксовано помітний ріст. Кількість платників зросла на 1760 "спрощенців".

В Головному управлінні ДФС відзначають, що найзатребуванішою та найактивнішою групою в Закарпатській області є друга група платників єдиного податку. Ці суб'єкти господарювання перерахували до місцевого бюджету майже 14 млн грн.

Разом з тим, єдиний податок з усіх податків та зборів, що сплачуються до місцевих бюджетів за рівнем надходжень займає третє місце після податку на доходи фізичних осіб та акцизного податку з реалізації підакцизної продукції. З усіх коштів, спрямованих до скарбниць сіл, міст, області та району, частка єдиного податку складає 11,23 %.

Нагадуємо, що порядок обрання спрощеної системи оподаткування регламентується статтею 298 Податкового кодексу України, – повідомляє Відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.

Про Захід