Закарпаття всебічно співпрацюватиме з Пардубицьким краєм

Опубліковано:

З кількаденним робочим візитом на Закарпатті перебуває представницька делегація Пардубіцького краю Чеської Республіки на чолі з гетьманом Мартіном Нетолицьким. В її складі також  депутат  парламенту  Чехії, голова  контрольної комісії  Представництва Пардубіцького краю Вацлав Сноупек,  староста  міста  Чеська Тршебова Ярослав  Зеднік, керівник крайського уряду Ярослав Фолпрехт, представники  органів місцевого самоврядування  ряду  міст і сіл  партнерського  регіону.
        Насамперед чеські гості зустрілися з головою облради Михайлом Рівісом та представниками постійних комісій і фракцій облради. У ході двосторонніх перемовин підбито підсумки виконання підписаного торік Меморандуму про поглиблення співпраці між Закарпатською обласною радою і  Пардубицьким  краєм та  накреслено плани на перспективу.
Михайло Михайлович щиро подякував чеським  партнерам за увагу до Закарпаття та плідну співпрацю. Також наголошено на готовності й надалі докладати зусилля задля взаємовигідного партнерства.
Мартін Нетолицький , який перебуває на Закарпатті вп'яте, наголосив, що всі візити в наш край закінчуються позитивними результатами: ширшає географія співробітництва між самоврядними  громадами, родиннішими стають стосунки між людьми.
– І хоч на початку жовтня у нас  відбудуться вибори до крайової ради, але незалежно від їх результатів, я разом із усіма членами делегації, серед яких представники різних політичних сил, старости міст, урядові керівники, зробимо все для того, щоб наші спільні проекти реалізовувати, як слід, – зазначив гетьман краю.
Михайло Рівіс зі свого боку зазначив, що влада Закарпаття приділяє особливу увагу налагодженню і розвитку транскордонних та прикордонних зв'язків з метою економічного піднесення області, поліпшення інвестиційного клімату, особливо у контексті децентралізації влади, завдяки якій, як відомо, органи місцевого самоврядування набувають додаткових повноважень. За нинішніх умов це реальний шанс розбудувати область, покращити життя її жителів. Дуже добре поставлене співробітництво з краєм Височіна та Пардубицьким краєм Чеської Республіки, зараз бажають долучитися Устецький та Карловарський  краї.
– Нас це  радує. Адже нас обрали краяни, які  прагнуть змін на краще. І ми зобов'язані зробити все для того, аби вони мали робочі місця, стабільні зарплати, комфортне  життя.  Для цього й  залучаємо інвестиції сусідніх держав в економіку Закарпаття у рамках транскордонного співробітництва, беремо участь у грантових європейських проектах і т.д. І в цьому  напрямку ми готові  всебічно співпрацювати з Пардубицьким краєм, з його підприємницькими структурами, шукати точки дотику в економічній сфері, – зазначив Михайло Рівіс.
Далі сторони обговорили ще ряд інших важливих питань. Підбиваючи підсумки зустрічі, голова облради М.Рівіс запевнив гостей, що влада Закарпаття,  обласні обранці  налаштовані на активний розвиток подальшої співпраці між двома народами, бо все має край, тільки справжня дружба безкрая.
Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід