У Луцьку обрали кращих гімнасток України

Опубліковано:

На першості країни відібрали кращих гімнасток, які представлять Україну на Чемпіонаті Європи.

22 травня в Луцьку завершився чемпіонат України з художньої гімнастики, повідомляє "Главком".

Серед майстрів спорту, які виконували 4 види, в багатоборстві перемогли лідери збірної, перші 3 номери: Ганна РізатдіноваВікторія Мазур і Анастасія Мульміна.

Серед майстрів спорту, які виконували 6 видів, в багатоборстві перемогу здобула найсильніша гімнастка Дніпропетровська Катерина Луценко, на другому і третьому місцях – гімнастки збірної України, вихованки “Школи Дерюгіних” Діана Міжеріцкая і Лілія Олійник.

У фіналах в окремих видах медалі завоювали представниці найсильніших шкіл України: Києва, Дніпропетровська та Львова. Так, киянка Лілія Олійник стала першою в фіналі без предмета, чемпіонка України з 6 видів Катерина Луценко стала найкращою у вправі зі скакалкою, а третій номер збірної Анастасія Мульміна не залишила суперницям шансу в 4 інших видах (обруч, м'яч, булави, стрічка).

У групових вправах, як і в фіналах, перемогу здобув Київ-1 (збірна), 3 срібла завоювали групповічкі з Дніпропетровська, бронзу в багатоборстві та 5 стрічках – Київська область (Біла Церква), а бронзу в 6 булавах / 2 обручах – Київ- 2 (другий склад збірної).

КМС боролися за медалі тільки в багатоборстві. Перемогу здобула лідер юніорської збірної України, переможниця та призерка Міжнародних турнірів Олена Дьяченко. Другою стала вихованка Бессонових Єва Мелещук, третьої – сильна гімнастка зі Львова Христина Погранична.

У командній першості перемогу здобула команда Києва-2, на другому місці – Дніпропетровська область-1, на третьому – Львівська область-2.

Про Захід