На Міжгірщині вирощують понад 20 видів декоративних саджанців

Опубліковано:

ДП "Міжгірське лісове господарство" продовжує нарощувати обсяги декоративного садівного матеріалу. Для цього у семи лісництвах району, а найбільше у Вучківському лісництві вирощують понад 20 видів декоративних саджанців – це самшит вічнозелений, барбарис, ялини – канадська і колюча, туя західна різних форм, ялівець козацький, теж різних типів. Розташовані вони на території 0.3 га.

– У зв'язку з розвитком садівництва і городництва на теренах Закарпаття особливо гостро стоїть необхідність в посадковому матеріалі. Щоб задовольнити потреби населення, яке бажає озеленити власні сади декоративними деревами і кущами, які б радували око своєю мальовничою красою, цією справою займається і ДП "Міжгірське ЛГ" під керівництвом директора Івана Барни. Вирощування саджанців у розсадниках – це робота по праву вважається відповідальною, бо потребує тонкощів, щоб вони "виплекалися" здоровими.

Недарма по них судять про професійну культуру лісництв, на плечах яких за обов'язком садові шкілки, про їх технічний рівень, кваліфікацію спеціалістів і, звісно, добросовісність працівників", – каже лісничий Андрій Романишин.

"Надто копітке діло культивування дерев і кущів. Їхнім розведенням і вирощуванням з дбайливою старанністю займаються лісокультурниці Тетяна Голуб та Тетяна Веретяк. З цього приводу лісничий відзначає також свого помічника Олега Юрика, а також майстрів лісу Василя Буту, Василя Барну та Василя Думишинця, які цього року обладнали поруч розсадника і вже третю за рахунком теплицю. Сходи під поліетиленовою плівкою, як правило, ростуть швидше, ніж на відкритому повітрі. За розвитком цього молодняку доводиться уважно піклуватися, щоб він не переріс і після висаджування в ґрунт прижився", – додає лісничий, – інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Про Захід