9 і півтора роки: за застреленого із автомата рома сядуть і син, і батько (Відео)

Опубліковано:

Сьогодні Мукачівський міськрайонний суд за вбивство 18-річного рома засудив двох мешканців м. Мукачева. 35-річний Калман Олаг отримав 9 років позбавлення волі, а його батько Калман Лакатош –півтора року.

Молодшого суд визнав винним у навмисному вбивстві, позбавленні  людини волі та 

незаконному  зберіганні та використанні незареєстрованої зброї. 

Його батько Калман Лакатош, який безпосередньо не вбивав, але з його наказу і було вчинено злочин, отримав півтора року позбавлення волі. Втім, за “законом Савченко” реальне відбування покарання йому зменшили до півроку.

Також обидва засуджені повинні відшкодувати державі вартість експертиз, які були проведені під час слідства.

При визначенні покарання суд врахував, що Калман Олаг раніше довідповідальності не притягався та є батьком двох неповнолітніх дітей. Водночаспід час оголошення  вироку говорилося про те, що родина Калманів намагаласязалякати свідків та перешкоджати слідству. До слова, винними себе вони так і невизнали.

Нагадаємо, що 8 жовтня 2015 р. в м.Мукачеві  Калман Олаг застрелив із автомата 18-річного рома за наказом свого батька Калман Лакатоша.

Вирок вступає в дію з моменту взяття зловмисників під варту, а саме  9 жовтня2015 року. Таким чином, відповідно до чинного законодавства, кожен день перебування в СІЗО рахується за два дні ув'язнення.

Відділ комунікації ГУНП у Закарпатській області. 

 

Про Захід