Діти-сироти допомагали правоохоронцям готувати куточок АТО (Фото)

Опубліковано:

7 травня, напередодні відкриття кутка АТО в музеї Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, до правоохоронців завітали діти з підопічної поліцейським Перечинськоїзагальноосвітньої школи-інтернату.

Керівництво Перечинської щколи-інтернату разом із правоохоронцями управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області влаштували для вихованців інтернату приємний сюрприз – 7 травня на них чекав візит в управління Закарпатської поліції.

Усе розпочалося з невеликої екскурсії в музей, де саме йшла підготовка до відкриття тематичного кутка АТО. Імпровізований блокпост, маск-сітка, солдатська кухня, сухпай, вояцька форма та зброя – усе  це по-справжньому захопило увагу дітлахів.

Два десятки юнаків та дівчат віком 12-15 років так пройнялися побаченим, що вирішили й самі докласти зусиль до презентації кутка. Із великою обережністю та не меншим задоволенням помічники споруджували муляжі бетонних блоків, вмощували експонати.

Неабияких вражень додало і розміщення на маск-сітці дитячих малюнків та листів до воїнів АТО. Тримаючи в руках такі щирі й наповнені дитячою простосердечністю листи та малюнки своїх однолітків до солдат, вихованці залишили на пам'ять і свій малюнок-плакат. Різнокольорові пальчики та долоньки з найкращими побажаннями тепер красуватимуться на одному зі стендів музею. А залишені ними малюнки для захисників обов'язково буде передано в зону АТО.

Та на цьому наша співпраця з дітлахами не закінчилася – вони запропонували допомогти у виготовленні ще однієї кольорової маскувальної сітки. Її вони принесуть наступного разу, коли знову завітають у гості.

Крім музею, наші гості побували в серці кол-центру. Вони мали нагоду поспостерігати, як саме поліцейські приймають виклики та надають інформаційну допомогу додзвонювачам. Після цього вихованці інтернату завітали до прес-служби поліції, питали про цікавинки роботи журналістів, працю над відомчою газетою.

Час, проведений у стінах управління, промайнув швидко, та головне, що наші гості відвідинами задоволені. Про це ми точно знаємо, адже блискучі радісні очі та усмішки на таких щирих і добрих дитячих обличчях ніколи не обманюють.

Принагідно повідомляємо, що в понеділок, 9 травня, о 10:00 год. відбудеться відкриття кутка АТО в музеї ГУНП в Закарпатській області. Урочистосте відкриття – о 12:00. Запрошуємо всіх бажаючих та представників мас-медіа.

Чекаємо на Вас за адресою: м.Ужгород, вул.Ракоці, 13. Головне управління Національної поліції в Закарпатській області (2-й поверх).

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

Про Захід