Валерій Пацкан про звернення Москаля до Гройсмана

Опубліковано:

Як уже повідомляв Про Захід, Геннадій Москаль звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням про його звільнення з посади голови Закарпатської ОДА у зв'язку зі складною ситуацією по боротьбі з контрабандою в краї.

Народний депутат України Валерій Пацкан на своїй сторінці у мережі Фейсбук так прокоментував звернення Геннадія Москаля:

"Вітаю всіх зі святом Святого Юрія, покровителя України. На жаль, не у всіх це свято викликає лише позитивні емоції. 

Так, саме у сьогоднішній святковий день голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вирішив попроситися у відставку. 

В принципі, лишатися на посаді очільника області чи йти у відставку – це його особиста справа, і я б не став на неї реагувати, якби у повідомленні, поширеному прес-службою ОДА, несподівано не згадали моє ім'я.

Незадоволення голови ОДА викликало призначення на посаду заступника начальника Закарпатської митниці Андрія Кримського, котрий донедавна був моїм помічником-консультантом у Верховній Раді. Незрозуміло, якщо вже прес-служба вирішила згадати віхи біографії Кримського, то чому не згадала також ім'я його першої вчительки, першого шкільного друга чи навчальний заклад, у якому Андрій отримував вищу освіту, а зупинилася лише на його роботі помічником народного депутата? 

Андрія Кримського я запросив, як фахівця, для роботи над законопроектом про кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів. Законопроект ми з колегами, до слова, почали розробляти на особисте прохання Геннадія Геннадійовича. Він зареєстрований у Верховній Раді 2 лютого цього року. Ознайомитися із законопроектом можна за посиланням.
Ні для кого не є секретом, що боротьба з контрабандою у нашому регіоні йде дуже важко і її об'єми майже не зменшуються. Кримінальна відповідальність за контрабанду підакцизних товарів нанесла б потужного удару по контрабандистах. Я вважаю, що контрабанда є серйозною бідою для нашого краю, тому довести законопроект до розгляду Верховною Радою для мене принципово. Подібний законопроект зареєстрував також спікер Верховної Ради Андрій Парубій. Ми домовилися з ним об'єднати наші проекти та подати на розгляд народних депутатів спільний. Обіцяю, що незважаючи на будь-який можливий спротив цю справу ми доведемо до завершення. 

Крім того прошу повідомляти мене про будь-які відомі вам випадки контрабанди. Лише спільними зусиллями, а не пошуками крайніх та незрозумілими натяками, ми зможемо побороти цю біду".

Про Захід