Прокуратура посприяла отриманню спадкової ділянки дітям-сиротам

Опубліковано:

25 квітня позовні вимоги Берегівської місцевої прокуратури судом задоволено. За дітками визнано в рівних частках право спільної сумісної власності в порядку спадкування на земельну ділянку площею 1 га.

Рішенням Виноградівського районного суду повністю задоволено позовну заяву  Берегівської місцевої прокуратури в інтересах двох дітей-сиріт до Виноградівської РДА про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

Як інформує виконувач обов'язків керівника Берегівської місцевої прокуратури Віталій Свистак, в м. Виноградів у одній з родин проживають двоє малолітніх дітей-сиріт. Їхній батько помер ще у 2011 році, залишивши по собі земельну ділянку сільськогосподарського призначення на території Фанчиківської сільської ради загальною площею 1 га, нормативно-грошова оцінка якої становить 26 тис. грн.

До втручання місцевої прокуратури їх опікуну та дітям-сиротам не було відомо про наявність у їх померлих батьків вказаної земельної ділянки.  

За відсутності належного піклування з боку  опікуна, відсутності  оригіналу державного акту, а також, зважаючи на пріоритетність захисту майнових прав дітей-сиріт і  їх неспроможність самостійно захистити свої права, місцевою прокуратурою до Виноградівського районного суду у березні було подано позовну заяву про визнання за дітьми права спільної сумісної власності на вказану земельну ділянку в порядку спадкування на підставі ст.ст. 1216, 1222 ЦК України, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Про Захід