В апеляційному суді з’явилися спеціальні таблички для людей з вадами зору

Опубліковано:

На виконання плану заходів щодо покращення доступу мало мобільних груп населення до правосуддя в Апеляційному суді Закарпатської області встановлено інформаційні таблиці шрифтом Брайля.

З ініціативи керівництва установи, яким було визначено низку пріоритетних завдань щодо створення безперешкодного доступу людей з обмеженими можливостями, громадян похилого віку та інших мало мобільних груп населення до приміщення суду, відповідальні працівники апарату встановили 9 інформаційних таблиць, виконаних шрифтом Брайля для людей з вадами зору.

Зокрема, при вході  до будівлі суду розміщені таблички для незрячих, які повідомляють назву установи та сповіщають про кнопку виклику. Задля реального покращення доступу осіб з вадами зору до правосуддя та до інформації про судові послуги, при вході перед сходами, біля кожної канцелярії та кабінету для ознайомлення з матеріалами справ теж встановлені відповідні інформаційні таблиці.

Крім того, Апеляційний суд також інформує людей з особливими потребами  про правові можливості захисту конституційних  прав та інтересів у суді через офіційний веб-сайт суду, – повідомляє прес-служба Апеляційного суду Закарпатської області.

Про Захід