Посеред Ужгорода стоїть нікому не потрібна будівля майже на 500 м.кв

Опубліковано:





В обласному центрі Закарпаття, незважаючи на чималі ціни на нерухомість, особливо у центрі міста, все ж таки можна знайти добротні будівлі, які через недбальство органів, у яких ці споруди знаходяться на балансі, наразі перебувають у жалюгідному занедбаному стані.

“Про Захід” вже писав про занехаяну будівлю на вулиці Белінського, (колишня “хімчистка на Білочці”) в якій через безхатченків, що там час від часу мешкають, не один раз горіло сміття і доводилося викликати пожежників.

Ще один такий будинок, до речі, теж чималої площі розташований за кільканадцять метрів від площі Корятовича одразу біля автовокзалу-2, (Перечинського вокзалу) за адресою Добрянського, 8. Якісна конструкція, великі просторі кімнати, металопластикові вікна та двері, чудове розташування… і підлога встелена шаром сміття, вибиті шибки та помальовані стіни. При тому, що на вхідних дверях ще залишилася наліпка “об'єкт знаходиться під охороною”, тобто приміщення порівняно недавно кимось використовувалося.

Однак, як повідомив в.о. директора департаменту міського господарства Олександр Костенчук, будинок не належить місту, як здавалося б, а знаходиться на балансі Міністерства оборони.

Кілька років перед цим регіональне відділення Фонду державного майна України позивалося з ТОВ “Торгово-промисловий центр” від Мукачівської філії Концерну “Військторгсервіс” саме через це приміщення. ТОВ “Торгово-промисловий центр” орендувало будівлю на Добрянського, 8 у Міноборони. Однак по закінченню договору оренди начебто не звільняло приміщення.

Так, у жовтні 2010-го року господарський суд Закарпатської області розглядав справу № 3/13 за позовом Регіонального відділення Фонду державного майна України по Закарпатській області, м. Ужгород до товариства з обмеженою відповідальністю “Торгово -промисловий центр”, м. Ужгород з участю у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача –Концерну “Військторгсервіс”, м. Київ в особі Мукачівської філії Концерну “Військторгсервіс”, м. Мукачево.

Суддя господарського суду – В.В.Мокану розглянув справу про зобов'язання відповідача повернути балансоутримувачу по акту приймання-передачі нежитлові приміщення загальною площею 465,8 кв.м. двоповерхової будівлі, розташованої за адресою: вул. Добрянського, 8 в м. Ужгороді та стягнення суми 37764 грн. 26 коп. неустойки за період з 01.02.2010 року по 20.04.2010 року (з врахуванням заяви про збільшення позовних вимог).

Йшлося про усунення перешкод в користуванні майном шляхом повернення балансоутримувачу по акту приймання-передачі нежитлових приміщень. Представник позивача стверджував, що відповідачем не виконуються умови договору № 51 від 29.12.1999 року щодо повернення орендованого майна у зв'язку із закінченням терміну його дії. У зв'язку з наведеним просить суд зобов'язати відповідача повернути балансоутримувачу по акту приймання-передачі нежитлові приміщення загальною площею 465,8 кв.м. двоповерхової будівлі, розташованої за адресою: вул. Добрянського, 8 в м. Ужгороді та стягнути суму 37764 грн. 26 коп. неустойки.

У результаті суд частково задовольнив позов та зобов'язав товариство з обмеженою відповідальністю “Торгово-промисловий центр” на вимогу Регіонального відділення Фонду державного майна України по Закарпатській області повернути балансоутримувачу – концерну “Військторгсервіс”, м. Київ в особі Мукачівської філії.

Після низки судів, на яких збільшувалася сума неустойки за користування майном, приміщення концерну “Військторгсервіс”, м. Київ в особі Мукачівської філії повернули. Однак, як видно з фото, ККД в будівлі сьогодні нульовий, більше того для подальшого її використання доведеться вкласти чималі гроші у відновлення приміщення.

“Про Захід” звернеться до міністерства оборони із запитом щодо того, чи споруда й далі знаходиться на його балансі та яке її цільове призначення. Бо ж наразі маємо черговий випадок нехлюйського ставлення до майна, яке, здається, вже нікому не потрібне.

Лариса Романюк, Про Захід


Про Захід