Цьогоріч прокуратура повернула державі 70 га землі

Опубліковано:

Загалом з початку року органами прокуратури області вже пред'явлено позовів на загальну суму понад 102 млн. грн. предметом спору яких є майно та земельні ділянки загальною площею понад 700 га.

У сфері земельних відносин заявлено позовних заяв на суму 79 млн грн, з питань державної і комунальної власності на суму понад 20 млн грн., у бюджетній сфері – 1,4 млн грн.

В цілому, за позовами органів прокуратури області судами вже задоволено 57 позовів на 52 млн. грн.

У поточному році органами прокуратури забезпечено участь у 148 судових засіданнях, де судами постановлено рішення по суті спору. Сума за рішеннями прийнятими на користь сторони, в інтересах якої прокурор вступив у справу становить майже 1,8 млн. грн.

Так, господарським судом Закарпатської області за участі прокуратури області визнано недійсним незаконний правочин укладений між Ужгородською міською радою та громадською організацією щодо використання коштів по реалізації проекту “Ярослав-Ужгород: спільна ініціатива для покращення туристичної привабливості історичних міст-побратимів” в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 років. Йшлося про реконструкцію пам'ятки архітектури місцевого значення “Амбар та винний льох ХVІІІ століття” ще відоме, як “Совине гніздо”.

На неправосудні судові рішення органами прокуратури області внесено 19 апеляційних скарг. 10 з них судами вже розглянуто та задоволено.

У поточному році вдалося у 4 рази  збільшити реальне виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року  (20 млн. грн.  у 2016  проти  5,3 млн. грн. у 2015).

За позовами органів прокуратури області у першому кварталі 2016 року повернуто незаконно відчужених земель загальною площею 70 га.

Вжитими органами прокуратури області заходами представницького характеру на захист інтересів громадян поновлено у судовому порядку права 56 закарпатців, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Про Захід