Закарпатський адвокат “влетів” на 4 мільйони

Опубліковано:





  Вчора, 8 вересня, оголошено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою группою та використання підроблених документів одному з адвокатів області.

Як повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області Іван Косей: “Встановлено, що один з адвокатів області, у попередній змові з нотаріусом, займався незаконним переоформленням права власності на нерухоме майно громадян, а саме квартири. У такий спосіб – шляхом укладання фіктивних договорів дарування, з початку року було оформлено 3 квартири на території області на загальну суму понад 4 млн.грн.”

У ході досудового розслідування накладено арешт на майно та прокуратурою вжито заходів для поновлення прав власників квартир. Досудове розслідування триває – встановлюються інші деталі цих оборудок.

Довідка:

ч. 4 ст. 358 КК України – використання завідомо підробленого документа – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років;

ч. 4 ст. 190 КК України – шахрайство – заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, – карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області


Про Захід