Для слідчих провели в Ужгороді семінар-нараду (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні в Ужгороді відбувся семінар-нарада для працівників слідчих підрозділів ГУНП області. Фахівці в різних галузях вчили слідчих, як правильно оглядати місце події, збирати докази та іншим азам криміналістики.

Слідчий – головна процесуальна фігура на місці події. Саме від слідчого в першу чергу залежить, чи буде розкрито злочин за гарячими слідами й чи понесе покарання злочинець. Слідчий керує оглядом місця події і дає відповідні вказівки оперативникам, експертам тощо.

На жаль, переважна більшість слідчих закарпатської поліції – це молоді фахівці, стаж роботи яких в ОВС складає від року до трьох. Тож їх потрібно вчити азам справи.

Сьогодні в обласному управлінні поліції відбувся семінар-нарада для слідчих, який зібрав кілька десятків молодих слідчих із районних підрозділів поліції. В роботі семінару взяли участь т.в.о начальника ГУНП в Закарпатській області Степан Довгунь, заступники начальника обласного слідчого управління Олег Черленяк і Володимир Пукман, начальник Закарпатського обласного бюро судмедекспертиз Степан Боднар, провідні судмедексперти та експерти-криміналісти.

Полковник Степан Довгунь у своєму виступі окреслив поставлені перед слідчими завдання, особливо в світлі майбутньої переатестації особового складу, а також надав молодим колегам практичні поради як слідчий з 20-річним досвідом роботи в ОВС.

Чимало цінної інформації молоді слідчі почерпнули з виступів провідних судмедекспертів області Олени Палфі, Мирослави Тарасенко, Василя Фенцика, а також керівників підрозділів обласного НДЕКЦ Омеляна Поповича та Віктора Жеребака.

Представник управління інформаційного забезпечення ГУНП області розповів про те, як правильно оформляти й подавати в УІЗ аналітичну інформацію.

Підполковник Володимир Пукман зупинився на аналізі недоліків у роботі слідчого апарату області та вказав на шляхи їх виправлення. Також поінформував колег про особливості майбутньої переатестації.

Загалом учасники семінару-наради почерпнули чимало цікавої і цінної для роботи інформації.

 
Про Захід