Закарпатські річки потопають у смітті (ФОТО)

Опубліковано:





 Річка Ріка на Міжгірщині колись була гордістю, а зараз стала смутком природи і ганьбою людською. Тривогу викликає її жахливий стан: куди не глянь — повсюдне забруднення. Мало того, що весь час руслом пливе всякий викинутий непотріб, а ще й береги суцільно укриті стихійними смітниками. Повідомляє “Голос Карпат”.
— Подібне можна побачити не лише на Ріці, але й на Ужі, Латориці,- каже начальник державної екологічної інспекції у Закарпатській області Сергій Рішко.- Конкретно на Міжгірщині досі немає жодного нормального сміттєзвалища. Для цього тутешні органи самоврядування не мають ні місця, ні коштів.

Питання засмічення гірських річок ставилось перед міністром екології України під час його минулорічного приїзду на Закарпаття. Зокрема, йшлося про спрощення законодавчих норм щодо облаштування сміттєзвалищ та, навпаки, їх посилення за засмічення довкілля. Однак через відомі події в країні запровадити відповідні норми досі так і не вдалося.

А тим часом горяни продовжують висипати побутові відходи на узбіччя доріг і просто де попало. Під час дощів ці гори пластикової тари та іншого мотлоху потрапляють до річок, засмічуючи береги та відлякуючи туристів. Така доля спіткала навіть лугівку в самому райцентрі. Та схоже, що ні владу, ні голубих патрулів це не бентежить.

На знімку: так брудно на Ріці всюди, де лише ступиш чи зиркнеш.

 

 


Про Захід