Правоохоронці Ужгородщини розпочали свій навчальний рік (ФОТО)

Опубліковано:





 Щороку на початку вересня в органах та підрозділах внутрішніх справ проводяться заняття зі службової підготовки. Вона охоплює систему заходів, спрямованих на закріплення й оновлення необхідних знань, умінь та навичок працівників міліції з метою успішного виконання оперативно-службових завдань.

До системи службової підготовки входять: школа підвищення оперативної майстерності, функціональна, тактико-спеціальна, психологічна, вогнева, фізична й загально-профільна підготовки.

Протягом навчального періоду міліціонери вивчають особливості законодавства України, нормативно-правових актів щодо діяльності ОВС, міжнародно-правових актів та чинного законодавства України у сфері дотримання прав і свобод людини, вдосконалюють навички застосування владних повноважень, прийняття законних рішень при виконанні посадових обов'язків під час несення служби з охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю, вивчають індивідуальну тактику дій у типових та екстремальних ситуацій, вчаться надавати першу медичну допомогу та інше. По завершенню навчального процесу кожен з працівників міліції буде складати заліки.

Зазначимо, що міліціонери вдосконалюють свої знання, уміння й навички не тільки протягом навчального процесу, але й протягом цілого року. Так, протягом літа ужгородські міліціонери неодноразово вдосконалювали навики стрільби з вогнепальної зброї на полігонах області та в оновленому тирі Ужгородського міськвідділу, відточували прийоми рукопашного бою й проводили заняття з фізичної підготовки в спортзалі міськвідділу.

– Професія охоронця правопорядку вимагає від міліціонерів відмінних теоретичних знань і практичних навичок, – зазначив очільник міліції обласного центру Євген Калитич. – Робота в органах внутрішніх справ вимагає постійного підвищення професійного рівня знань. Систематичне удосконалення професійної підготовленості й індивідуальний досвід допомагає працівнику міліції правильно прийняти рішення в екстремальних ситуаціях. Отримані ж знання під час навчання служать надійним фундаментом для успішної подальшої служби.

На перше цьогорічне заняття були винесені теми з дотримання вимог законодавства України й міжнародно-правових актів щодо дотримання прав і свобод людини. Саме цим питанням приділяється особлива увага з боку Міністерства внутрішніх справ.

А провели перше заняття нового навчального року начальник Ужгородського міськвідділу міліції Євген Калитич, його заступники Володимир Кувик й Вячеслав Григор'єв та начальник штабу – Володимир Баєв.

Діана ДОРОГІЙ,
Ужгородський МВ УМВС


Про Захід