Аналіз розгляду звернень громадян Львівською митницею ДФС за січень-лютий 2016 року

Опубліковано:

Упродовж січня-лютого 2016 року до Львівської митниці ДФС надійшло 17 письмових звернень громадян, що на 9 звернень більше, ніж за аналогічний період 2015 року, з них 13 заяв (клопотань) (76,5%) та 4 скарги (23,5%); пропозиції (зауваження) не надходили.

Основні питання, що порушували громадяни у січні-лютому 2016 року, стосувались порядку тимчасового ввезення та транзиту транспортних засобів, митного оформлення транспортних засобів і товарів, нарахування митних платежів, розгляду справ про порушення митних правил тощо.

Усі заяви громадян були ретельно опрацьовані, за потреби проведено відповідні перевірки. За результатами розгляду на всі звернення надано відповіді у визначені законодавством терміни. 

Слід зазначити, що у січні-лютому 2016 року на адресу митниці надійшли 4 скарги, відповіді на які надано у встановлені законодавством України строки, усім скаржникам надано вичерпні роз'яснення та повідомлено про результати розгляду їх скарг. У січні-лютому 2015 року скарги на адресу Львівської митниці ДФС не надходили.

Упродовж лютого 2016 року до Львівської митниці ДФС надійшло 9 письмових звернень громадян, що на 2 звернення більше, ніж у лютому 2015 року, з них 8 заяв (клопотань) (88,9%) та 1 скарга (11,1%); пропозиції (зауваження) не надходили.

Основні питання, що порушували громадяни у лютому поточного року, стосувались порядку ввезення на митну територію України транспортних засобів, митного оформлення транспортних засобів та товарів, розгляду справ про порушення митних правил тощо. Усі заяви громадян були ретельно опрацьовані, за потреби проведено відповідні перевірки. За результатами розгляду на всі звернення надано відповіді у визначені законодавством терміни. 

У лютому 2016 року на адресу митниці надійшла 1 скарга, відповідь на яку надано у встановлені законодавством України строк, скаржнику надано вичерпні роз'яснення та повідомлено про результат розгляду його скарги. У лютому 2015 року скарги на адресу Львівської митниці ДФС не надходили. 

В січні-лютому поточного року керівництвом Львівської митниці ДФС проведено 3 особистих прийоми громадян, на яких були присутні 5 осіб (у січні-лютому 2015 року – 10 особистих прийоми). Під час проведення особистих прийомів громадянами було подано 2 заяви (клопотання) та 1 пропозицію (зауваження); скарги не надходили.

Заяви стосувались питань ввезення транспортних засобів для використання в зоні проведення АТО та щодо порушення митних правил (винесення постанов у справах про порушення митних правил), пропозиція стосувалась питання розміщення додаткових інформаційних знаків (табло чи світлофорів) щодо розмежування смуг руху перед пунктами пропуску, в яких запроваджено експеримент по розмежуванню руху автомобілів на українській та іноземній реєстрації.

У лютому поточного року керівництвом Львівської митниці ДФС проведено 1 особистий прийом громадян з поданням заяви (клопотання). В лютому 2015 року було проведено 9 особистих прийоми. 

Порушень посадовими особами митниці положень законодавства про звернення громадян, невирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, не встановлено. Порушень термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не зафіксовано.

Про Захід