На які медичні заклади в Ужгороді планують виділити кошти? (Фото)

Опубліковано:

Постійна комісія Ужгородської міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров'я, спорту та соціального захисту населення, міжнародних, міжконфесійних відносин та туризму провела виїзне засідання на базі медичних закладів міста. За підсумками засідання комісією було підготовлено ряд рекомендацій.

Олена Камінська, депутат Ужгородської міської ради, фракція "Солідарність":

"Ми провели виїзне засідання і побачили всі проблеми наглядно. Одна справа, коли чиновникам на папері показують, що ту чи іншу суму потрібно виділити на щось абстрактне. Ми ж побачили жахливий стан вбиралень у дитячій лікарні, рентгенологічного кабінету у міській поліклініці, приймальню центру надання первинно-санітарної допомоги … Звісно, фінансові можливості міста не безмежні. Але зі свого боку ми зробимо все можливе, аби за кошти бюджету зняти бодай частину нагальних питань. Разом з тим, ми в своїх рекомендаціях виділили саме ті питання, які потребують першочергового вирішення, і що користувачі послуг цих закладів відчують, як то кажуть, тут і зараз."

Постійна комісія ВИРІШИЛА:

1. Першочергово передбачити в бюджеті міста на 2016 рік кошти в сумі 2500,0 тис. грн. для проведення капітального ремонту приміщень відділення органів дихання стаціонару міської дитячої лікарні по вул. Бращайків.

2. Першочергово передбачити в бюджеті міста на 2016 рік кошти в сумі 548,0 тис. грн. для завершення робіт з ремонту системи опалення міської дитячої лікарні по вул. Ракоці, 3,5.

3. Надати пропозиції щодо можливості співучасті орендарів у проведенні ремонту покрівлі будівлі медичного закладу.

4. Підготувати звернення до міст – побратимів щодо можливості надання міській дитячій лікарні в якості благодійної допомоги спеціального автотранспорту медичної допомоги.

5. Доручити управлінню капітального будівництва та відділу охорони здоров'я здійснити необхідні заходи для передачі котельні на баланс міської дитячої лікарні.

6. Відділу охорони здоров'я із залученням профільної постійної комісії вивчити питання ефективності використання МДЛ апарату штучної вентиляції легенів та розглянути можливість передачі його на баланс пологового будинку.

7. Доручити відділу охорони здоров'я спільно із адміністрацією пологового будинку підготувати пропозиції щодо ремонту вентиляційної мережі харчоблоку та можливості передачі частини площ харчоблоку в оренду.

8. Доручити відділу охорони здоров'я спільно із адміністрацією пологового будинку підготувати пропозиції щодо влаштування пральні для міського пологового будинку.

9. Доручити відділу охорони здоров'я спільно із адміністрацією міської поліклініки надати пропозиції щодо збільшення кількості ліжкомісць денного стаціонару поліклініки.

10. Першочергово передбачити в бюджеті міста на 2016 рік кошти в сумі 1000,0 тис. грн. для реконструкції підпірних стін головного корпусу Ужгородської ЦМКЛ та надати пропозиції щодо облаштування системи водовідводу в міській поліклініки.

11. Передбачити 120,0 тис. грн. для проведення ремонту лабораторії рентгенологічного відділення поліклініки та 12,0 тис. грн. для придбання комплекту комп'ютера для ведення Державної програми "Цукровий діабет".

Ось фото стану медзакладів. 

Денний стаціонар поліклііки: 

Лабораторія поліклініки:

Будівля поліклініки:

Дитяча лікарня: 

Прес-служба фракції "Солідарність" в Ужгородській міській раді. 

Про Захід