Що отримали споживачі газу на Закарпатті разом з рахунком за лютий

Опубліковано:

У березні побутові споживачі Закарпатської області, разом з рахунком за лютий, отримали Заяву приєднання доумов договору на розподіл природного газу, а також інформаційний лист з роз'ясненнями щодо неї від ПАТ"Закарпатгаз".

З набуттям чинності нормативних актів, які реалізують вимоги Закону України "Про ринок природного газу", зокрема Кодексу ГРС, розподіл природного газу клієнтам здійснюється на підставі укладення публічного договору між газорозподільною компанією та споживачем.

Типовий договір на розподіл природного газу побутовим споживачам затверджений Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 №2498 "Про затвердження Типового договору розподілу природного газу". Договір є публічним – він розміщений на веб-сайтах газорозподільної компанії – ПАТ "Закарпатгаз" та державного регулятора НКРЕКП і опублікований в газеті обласної ради та обласної державної адміністрації "Новини Закарпаття" у № 147-148 (4464-4465) від 31 грудня 2015 року.

Типовий договір розподілу природного газу регламентує порядок та умови переміщення ресурсу з метою фізичної доставки Оператором ГРМ його обсягів, які належать споживачам (їх постачальникам), до об'єктів споживачів, а також правові засади санкціонованого відбору природного газу з газорозподільної системи.

ПАТ "Закарпатгаз" пропонує споживачам протягом найближчого часу підписати та передати заяви особисто або через контролерів Товариства. Ніяких інших додаткових документів (договорів) підписувати не доведеться. Залишити заяву-приєднання можна також у спеціальних скринях, розміщених в абонвідділах Головного управління та його районних підрозділів.

"З метою приведення документації у відповідність до Кодексу ГРС і упорядкування даних, газорозподільна компанія  звертається з пропозицією до  клієнтів провести звірку відповідності типорозміру лічильника і фактично встановлених у споживача газових приладів з даними, що вказані у надісланій заяві. З умовами договору на розподіл природного газу побутові споживачі мають змогу ознайомитись на веб-сайті ПАТ "Закарпатгаз" у розділі "Типовий договір розподілу природного газу", – сказав заступник голови правління з обліку газу ПАТ "Закарпатгаз" Олександр Голуб.

У випадку виникнення додаткових запитань, отримати відповідь на них можна через "Особистий кабінет"споживача, попередньо зареєструвавшись на сайті 104.ua або звернувшись до оператора контакт-центру за номером (0312) 48-83-04, щодня (включаючи суботу-неділю) з 8:00 до 20:00 год.

ПАТ "Закарпатгаз"

 

Про Захід