На Прикарпатті засудили сільського голову

Опубліковано:

Косівський райсуд виніс вирок щодо підроблення документів і розтрату бюджетних коштів сільським головою с.Старі Кути Івано-Франківської області.

Сільський голова уклав договір на капітальний ремонт однієї з вулиць села Старі Кути з ППФ “Явір”. На ці роботи передбачили 90 тисяч гривень, повідомляє "Версії".

Знаючи, що дорога не відремонтована, голова підписав і завірив печаткою акт виконаних робіт, а бухгалтерії наказав здійснити оплату.

Під час судового засідання голова свою провину визнав і пояснив, що завірив і підписав документи зазделегідь, бо держказначейство не переказувало кошти без пред'явлення акту, а в підрядника власних коштів на ремонт дороги не було.

Ремонт дороги врешті завершив інший підрядник, а “Явір” відремонтував іншу дорогу, тому обвинувачений вважає, що жодного закону не порушував, діяв в інтересах громади і просив суд його виправдати.

Однак суд визнав сільського голову винним і призначив йому 2 роки обмеження волі та позбавив права займати організаційно-розпорядчі і адміністративно-господарські посади на 3 роки, а також оштрафував на 3400 гривень.

Водночас термін умовний. Підсудному дали 2 роки  іспитового строку.

Про Захід