В Україні прийнято останній “безвізовий” закон

Опубліковано:

Верховна Рада прийняла останній закон, необхідний для запровадження безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу.

Цей закон про запровадження чиновниками електронних декларацій.

За закон віддали голос 278 народних обранців і прийняли з редакцією Порошенка.

Однак цьому обурювався Олег Ляшка – керівник Радикальної партії.

Обурення він мотивував тим, що прийнятий закон у такі редакції вимагають європейські комісари.

Оскільки, Україна суверенна держава, наш парламент не зобов'язаний слухати єврокомісарів, – переконаний Ляшко.

Голова профільного комітету Єгор Соболєв повідомив, що рекомендує депутатам прийняти закон саме в редакції Петра Порошенка.

Спікер Воломир Гройсман також переконував депутатів прийняти закон, адже це допоможе запровадити безвізовий режим для України.

Відомо, що закон прийняли зі скандальними поправками позафракційного депутата Вадима Денисенка.

Відповідно до його правок введення відповідальності за неправдиві відомості, вказані у деклараціях, відтерміновувалися на рік.

Це могло відтягнути скасування віз між Україною і ЄС.

Як відомо, у суботу 12 березня, президент України наклав вето на закон і поставив депутатам вимогу розглянути правки до нього сьогодні, 15 березня.

Вчора президент закликав прийняти закон у його редакції, – повідомляє Українська правда.

"Сьогодні Верховна Рада зробила останній крок, який залежав від парламенту, на шляху до безвізового режиму з ЄС – прийняла новий закон про електронні декларації, в якому враховані вимоги Європейського Союзу, – коментує народний депутат України Валерій Пацкан. – Попередній законопроект викликав хвилю обурення і закономірно був заветований главою держави. Сьогоднішній варіант враховує вимоги ЄС, то ж дуже сподіваюся, що в єврокомісарів більше не буде підстав відмовляти Україні, і ми все ж таки станемо ближчими до Європи ще цього року".

Про Захід