Координаційний центр з розвитку ромських громад вже працює

Опубліковано:

Перший створений орган самоорганізації ромської громади (ОСРГ) в Сваляві є унікальною інституцією. Саме її, наразі, феноменальність, ставить перед ромами ряд питань, на які варто надати відповіді задля забезпечення сталого розвитку ромських громад.Встроенное изображение 1

З метою підвищення рівня залученності ромів Закарпаття до процесів прийняття рішень на місцевому рівні та отримання більш глибоких знань з питань розвитку органів самоорганізації ромських громад розпочинає свою роботу Координаційний центр з розвитку ромського самоврядування в Закарпатській області. Наразі, даний Центр буде функціонувати як відокремлений структурний підрозділ Благодійного фонду "Розвиток".

Робота Центру покликана надати інформаційну та правову підтримку представникам ромських громад Закарпаття, які виявили бажання розвивати ромське самоврядування. При Центрі також будуть проводитись освітні семінари та тренінги з питань створення, легалізації, розвитку та ефективного управління органами самоорганізації ромських громад (ОСРГ).

У підсумку буде створена мережа випускників Центру, яка стане платформою для обміну досвідом та підтримкою між ромськими громадами Закарпаття.

Ми впевнені, що лише активізована та вмотивована громада, яка точно знає, як використати набуті в Центрі знання та навички, зможе ефективно вирішувати проблеми своєї громади. Вона ж стане тим самим прикладом, успішною історією для інших громад Закарпаття, які, за власним бажанням, захочуть йти альтернативним шляхом розбудови своєї громади.

Прес-центр Благодійного фонду "Розвитку" http://rozvitok.org/

Про Захід