Поліція вичислила львівського помічника «вербувальників», які намагалися продати 4 жінок в сексуальне рабство

Опубліковано:

Закарпатські поліцейські не дозволили уникнути покарання 38-річному львів'янину – помічнику вербувальників. Чоловік сприяв у виготовленню виїзних документів дівчатам, яких обманом хотіли продати у сексуальне рабство закордон.

Раніше повідомлялося  про резонансне викриття в минулому році, коли правоохоронці затримали групу вербувальників. Ті планували, під прикриттям легальної роботи закордоном, продати в сексуальне рабство чотирьох наших дівчат. Тоді, влітку 2015 року, організатора та самого вербувальника затримали правоохоронці. Підсудні зараз перебувають в УВП №9 в Ужгороді, над ними триває суд.

У процесі подальшого розслідування, закарпатські поліцейські встановили ще одного поплічника "работорговців". До його обов'язків входило забезпечення групи виїзними документами. На початку року цього "рішалу" оголосили в розшук і 10 березня працівники відділу Боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми та працівниками слідчого управління ГУНП в Закарпатській області цього громадянина затримали на Львівщині та доставили до суду.

Йому оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 149 ККУ. За сприяння у торгівлі людьми львів'янину загрожує  позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. А вчора Ужгородський міськрайонний суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або внесення застави у розмірі понад 100 тисяч гривень.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

Про Захід