Спроба №2: Міського голову знову попросили відзвітувати (Фото)

Опубліковано:

Вчора, 3-го березня, в Ужгороді відбулися громадські слухання щодо публічного звіту міського голови та депутатів за 100 днів у владі.

Втім анонсованого депутатського звіту взагалі не було. Кілька депутатів були присутні в залі в якості слухачів. Голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв на самому початку зборів зауважив, що звітувати не буде, а згодом оприлюднить детальні результати роботи. Тому захід проходив у режимі “питання-відповідь”. Хоча далеко не на всі питання насправді були надані відповіді по темі.

Присутні питали про те, яким чином міська влада може вплинути на підняття тарифів, коли буде оголошено конкурс на основні посади в міськраді. Мер зауважив, що незабаром буде затверджена нова штатна структура, тоді можна буде говорити про конкурс і призначення на посади.

Більш-менш предметною була тільки дискусія щодо недавньої обрізки дерев у місті. Хоча відповіді про те, хто конкретно відповідальний за таку “роботу” присутні так і не отримали.

Також Богдан Андріїв розповів про те, які стратегічні напрямки запланував на 2016-ий рік: система “Прозоро”, “Відкрите місто”, реконструкція історичної частини міста та капітальний ремонт низки вулиць. Далі голова міськради покинув зал і залишив замість себе відповідати своїх заступників Олександра Габора, Олександра Білака та Іштвана Цапа. У них присутні, зокрема, поцікавилися чи не можна б брудні автобуси мити щодня. Іштван Цап тут процитував одного з перевізників: “Якщо ранком виїхав на маршрут, на кінцевій зупинці він вже буде брудний”. Також у заступників просили протягом березня місяця заборонити продажу алкоголю в нічний час.

Було питання і про те, коли буде створена Стратегія розвитку міста, яку Ужгород ще не прийняв. Іштван Цап зауважив, що наразі завершують аналіз виконання попередньої стратегії. І далі і з залученням фахівців та, головне, громадськості будуть працювати над новою.

Загалом звітування, як такого знову, не відбулося. По суті пройшов своєрідний і місцями емоційний “прийом громадян”.

Про Захід

Про Захід