На IV Національний конкурс «Благодійна Україна» надійшло 712 заявок

Опубліковано:

Оргкомітет Національного конкурсу “Благодійна Україна – 2015” завершив збір та реєстрацію конкурсних заявок. На адресу Оргкомітету надійшло 712 заявок від благодійників з усіх куточків України.

Найбільша кількість заявок – 135 – подана у номінацію “Благодійна акція (проект, програма) року”. Великий “конкурс” у номінації “Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота)” – 105 заявок. На третьому місці – нова номінація “Волонтер – організація”: 81 заявка. Значна кількість заявок надійшла також у номінації “Благодійник – неурядова організація”, “Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація)”, “Волонтер: фізична особа”.

За географічним параметром лідирує Житомирська область – 145 заявок. На другому місці Вінниччина – 120 заявок, місто Київ із 79 заявками – третє.

З 13 заявок, поданих у номінацію “Благодійник: допомога з-за кордону”, 5 заявок представляють благодійників Німеччини, 2 заявки – Сполучених Штатів Америки, по одній заявці – Італії, Канади, Нідерландів, Польщі, Франції та Чеської Республіки.

За напрямами доброчинної роботи кількість заявок розподілилася наступним чином:

  • Медицина – 135
  • Освіта – 172
  • Культура – 159
  • Соціальна робота – 523
  • Допомога захисникам України – 344

Заявки вже розглядає Конкурсна комісія, яку очолює президент Благодійного фонду анімалотерапії “Камелія” Маргарита Січкар. Склад комісії не розголошується до кінця процедури оцінювання.

Конкурсна комісія працюватиме до 10 березня, після чого Оргкомітет оголосить результати. Будуть названі три лауреати у кожній з конкурсних номінацій, в яких здійснювалося оцінювання. Планується, що 17 березня 2016 року відбудеться прес-конференція, на якій будуть публічно повідомлені результати Національного конкурсу “Благодійна Україна – 2015” та його регіональних етапів, які цього року проходять у шести регіонах – Житомирщині, Одещині, Львівщині, Херсонщині, Прикарпатті, Вінниччині, а також першого в історії конкурсі міськрайонного етапу – “Благодійна Бердичівщина”.

Церемонія нагородження переможців запланована на 24 березня 2016 року. Вона пройде у Києві в приміщенні НКММК “Мистецький Арсенал”.

Асоціація благодійників України

Про Захід