Нафтогазові махінації коштували державі 650 тисяч гривень

Опубліковано:





Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Закарпатській області закінчено досудове розслідування відносно директора одного з приватних підприємств, яке здійснює діяльність на ринку нафти та газу. Керівнику інкримінувалось ухилення від сплати податків за статтею 212 Кримінального кодексу України.

Зокрема, слідчими встановлено, що за період 2012-2013 років у фінансовій звітності підприємства не повністю відображені обсяги реалізованого скрапленого газу та паливно-мастильних матеріалів, внаслідок чого бюджет держави недоотримав майже 650 тис. грн.

Під час досудового слідства керівник підприємства визнав провину та протягом серпня вказану суму податків повністю сплатив до бюджету.

Прокуратурою Закарпатської області направлено клопотання до суду в порядку ч. 4 ст. 212 КК України про звільнення директора підприємства від кримінальної відповідальності у зв'язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків.

Як повідомив в.о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Закарпатській області Михайло Шукост, загалом з початку 2014 року слідчими податкової міліції розслідувано та направлено до суду 17 кримінальних проваджень, по яких відшкодовано 2,9 млн. грн. нанесених збитків. З метою забезпечення відшкодування збитків по кримінальних провадженнях слідчими накладено арештів на майно вартістю 2,1 млн. грн.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області


Про Захід