Після втручання прокуратури вирішено питання про отримання хлопчиком-інвалідом засобу реабілітації

Опубліковано:
За втручання Ужгородської місцевої прокуратури мама хлопчика-інваліда нарешті дістала направлення на отримання технічного засобу реабілітації “стійка-парта”.   
 
Заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Олеся Шерстяних повідомила, що торік до прокуратури звернулася мати дитини-інваліда з приводу не отримання направлення на безкоштовне забезпечення технічним засобом реабілітації “стійка-парта” для свого малолітнього сина-інваліда.
 
Жінка просила вжити заходи  прокурорського реагування з метою захисту законних прав її дитини-інваліда на повноцінне життя та на відновлення фізичної дієздатності і підтримання нормального рівня життєдіяльності.
 
Як встановлено прокуратурою, 5-річний хлопчик, внаслідок вродженого органічного ураження нервової системи, потребує спеціальних засобів для пересування та догляду.
 
Упродовж всього 2015 року мама хлопчика – законний представник малолітньої дитини-інваліда, неодноразово письмово зверталася до Управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради з проханням надати направлення на отримання технічного засобу реабілітації “стійка-парта”, згідно індивідуальної програми реабілітації інвалідів.
 
Не отримавши цього мати змушена була звернутися у прокуратуру для захисту законних інтересів її малолітнього сина-інваліда. Прокуратурою негайно було заявлено з цього приводу адміністративний позов до суду.
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Про Захід