Попит на контрабандні айфони не падає

Опубліковано:

Працівники Львівської митниці ДФС затримали чергову партію сучасних  мобільних телефонів.

Учора, 24 лютого, в зону митного контролю пункту пропуску “Краковець-Корчова” з  Республіки Польщі прибув легковий автомобіль, на польській реєстрації,  під керуванням громадянина України. Для перетину кордону він обрав смугу руху “зелений коридор”, чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню, або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження. Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про наявність в автомобілі  таких товарів. Автомобіль було скеровано в зону поглибленого огляду. Там в конструктивних порожнинах під обшивкою передніх сидінь транспортного засобу митники знайшли 10 телефонів  марки “I-Phone 6 S”.

Таким чином громадянин намагався перемістити через митний кордон України товар,  який відповідно до ст. 197 МК України та Постанови Кабінету Міністрів України № 436 від 21.05.2012 року (Додаток 12), є обмеженими до переміщення через митний кордон України. Також він  вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю з використанням способів, що утруднюють виявлення товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Товар вилучено. Справу скеровано до суду.

Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області

Про Захід