Закарпатську “Говерлу” підкорили донецькі

Опубліковано:





 Ужгородська “Говерла” підходила до матчу з деякими кадровими втратами, зокрема відсутністю основних футболістів: Степанюка, Люльки та Трухіна. А перед початком матчу Качараба змінив у стартовому складі Акакпо.

Перші хвилини не принесли високих швидкостей чи гострих епізодів біля обох воріт. М'яч здебільшого перебував у центрі поля, оскільки команди приглядались одна до одної.

Перший момент виник у “Олімпіка”. На 7 хв. після непорозуміння Качараби та Глушицького на лівому фланзі Лисенко мав непогану нагоду для удару. Проте постріл екс-гравця “Говерли” пройшовся по-горобцях.

А уже на 13 хв. старання донеччан принесли свої плоди. Кутовий з лівого флангу увінчався успіхом для Дмитра Гришко. Удар захисника головою в правий від Коваля кут не залишив останньому й шансу врятувати ситуацію. 0:1.

Впродовж цілого тайму, гра в наших футболістів, відверто, не ладилась. Жодного удару у площину воріт – яскраве тому підтвердження. Донецький “Олімпік” після забитого голу теж заспокоївся. Команди вели боротьбу у центрі поля. Та ще й гра постійно переривалась свистками рефері.

У другій сороп'ятихвилинці “Говерла” вже більше намагалась турбувати кіпера гостей. У того ж Максима Шацьких було зодва моменти, проте до реалізації не дійшло.

На 63 хв. вже “Олімпік” був близьким до подвоєння переваги. Удар з-за меж штрафної прийшовся у стійку. “Говерла” відповіла чимось схожим аж на 79 хв. Епізод був навіть небезпечніший: Фещук пробивав зі штрафного і вже тепер стійка рятувала донецький “Олімпік”.

Ближче до кінця гри “говерляни” пішли ва-банк і почали грати гостріше. Втрачати було нічого. Грозний випустив Панфілова замість Глушицького. Проте жодні старання до відновлення паритету не призвели.

“Говерла” поступається у рідних стінах “Олімпіку” і йде на невелику перерву з двома заліковими пунктами.

“Говерла” – “Олімпік” – 0:1

Гол: Гришко, 13

“Говерла”: Коваль, Хомин, Ягодінскіс, Качараба, Глушицький (Панфілов, 77), Тудосе, Павленко (Райчевіч, 46), Герасимюк (Каверін, 69), Шацьких, Фещук, Кузнєцов.

Тренер: В.Грозний

“Олімпік”: Литовка, Іванов, Гришко, Дитятьєв, Тищенко, Огіря, Лебедь, Драченко, Єременко (Олійник, 80), Дорошенко (Ситник, 79), Лисенко (Кадимян, 90+2)

Тренер: Р.Санжар

Попередження: Павленко, Хомин, Качараба — Драченко, Єременко

Олександр Курта, інформаційний відділ ФК “Говерла”


Про Захід