На Закарпатті проводять набір на контрактну службу

Опубліковано:

Питання організації та проведення заходів в області по залученню громадян на контрактну службу у Збройних Силах України обговорили під час наради в обласній адміністрації під головуванням заступника керівника краю Олександра Петіка.

Участь у нараді взяли керівники обласного військового комісаріату, а також представники обласного центру зайнятості, правоохоронних органів, департаменту освіти та науки й охорони здоров'я облдержадміністрації.

“Керівництво держави видало низку доручень і чекає від нас організації певних заходів задля залучення до армії професіоналів, контрактників”, – зазначив Олександр Петік, звертаючись до присутніх.

Як поінформував військовий комісар Закарпатського обласного військкомату Олег Вінницький, наразі основну увагу в країні зосереджено на комплектуванні Збройних Сил військовослужбовцями за контрактом. У зв'язку з цим рішення про проведення чергової хвилі мобілізації відкладене.

“Закарпатська область має завдання залучити на військову службу за контрактом протягом першого кварталу 560 солдат-сержантів та 60 офіцерів запасу.  Це завдання – на чотири етапи. Протягом першого ми залучили на контрактну службу 66 закарпатців”, – повідомив Олег Вінницький.

За результатами наради керівникам районів та міст доручено спільно з військовими комісаріатами області проводити системні агітаційні заходи серед краян про відбір на військову службу за контрактом. Зокрема, розмістити у громадських місцях матеріали про вимоги до кандидатів та перелік спеціальностей, за якими проводиться відбір.
У районах та містах також слід затвердити перелік лікувальних закладів для забезпечення медичного обстеження кандидатів, а також визначити необхідний склад відповідальних лікарів-спеціалістів.

Головному управлінню Національної поліції в Закарпатській області рекомендували сприяти кандидатам на військову службу за контрактом та кандидатам на навчання до вищих військових навчальних закладів  в отриманні довідок про відсутність судимості. Центрам зайнятості -популяризувати вакансії військових професій.

“Представникам військкоматів спільно з професійними військовими  слід чим частіш інформувати населення через через засоби масової інформації щодо проведення відбору громадян на військову службу за контрактом. Необхідно підготувати цикл передач з військової тематики”, – наголосив Олександр Петік. Представники військкомату також зазначили, що проводитимуть агітаційну роботу серед випускників навчальних закладів щодо проходження військової служби за контрактом та вступу до вищих військових навчальних закладів.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Про Захід