Організатори блокування руху російських вантажівок вимагають заборонити транзит на державному рівні

Опубліковано:

Сьогодні, 12-го лютого, представників організацій-організаторів учасників акції блокування в'їзду російських вантажівок через територію України розповіли про те, чому вирішили провести акцію, а також про свої подальші дії у цьому напрямку. 

Микола Марчишак, спілка учасників бойових дій в АТО “Побратими України. м.Ужгород”: “Після того, як Польща заборонила Росії проїзд через свою територію, було прийняте колегіальне рішення про блокування руху вантажівок з російським  номерами через українську територію. 

Вважаємо це обурливим, що країна, в якій два роки йде війна, не може прийняти на державному рівні заборону транзиту. Ми вирішили вийти, як активісти, небайдужі, учасники бойових дій на громадську акцію. Наразі маємо підтримку з багатьох куточків України: долучаються Івано-Франківщина, Чернівеччина і Рівненщина. Це безстрокова акція протесту, думаємо, що знайдемо таку кількість патріотів, які готові блокувати проїзд до прийняття рішення”.        

Тарас Деяк, ГО “Карпатська Січ”: “Вчора ми почали нашу мирну акцію, ми мирно зупиняємо вантажівки з номерами Російської Федерації, спілкуємося з водіями, вітаємося з ними “Слава Україні!”, частина перевізників з Білорусії, тому відповідали нам “Героя Слава!”. Зрозумійте, за ці кошти купуються патрони, зброя, бронетехніка тощо для російської армії” Аби вони на державному рівні заборонили в'їзд транспорту з російськими номери, позаяк ми ведемо з ними війну. 

Віталій Грегор, ГО “Айдар. Волонтерська допомога”: “Вчора була зустріч з керівниками правоохоронних органів Закарпатської області, ми дійшли порозуміння, що правоохоронці мають захищати інтереси українського народу, тому вони будуть забезпечувати громадський спокій, рух автотранспорту тощо. До 18.00 сьогоднішнього дня голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль має звернутися з листом до керівництва держави, насамперед, уряду, для прийняття рішення про заборону в'їзду в Україну вантажівок з російськими номерами. Це наша вимога. У разі її невиконання до понеділка, ми будемо вживати заходи, будемо залучати більше людей, проводитимо мирні акції протесту на інших територіях, бо це справа честі. Також або було скероване звернення до асоціацій російських перевізників, позаяк ми не маємо до них претензій, але якщо вони не можуть повпливати на рішення свого президента, то ми змушені вдаватися до мирних форм протесту. Просимо порозуміння, бо вони у разі нападу на їх державу, діяли б так само і захищали її інтереси. 

Очільник Правого Сектору Закарпаття Олександр Сачко: “Хочемо наголосити, що акція є не політичною – це виключно громадська акція. Всі ці дії також є комплексними: ми пояснюємо свою позицію водіям, намагаємося послабити економіку Росії, як держави агресора, окупанта, а також це тиск на нашу недолугу владу. Польща з Росією не воює, але ми бачимо чітку позицію керівництва Польщі. Хочемо показати, що проблема є, але якихось активних дій, до вчорашнього дня не було”. 

 Про Захід

Про Захід