Домогосподарства області та умови їх життя

Опубліковано:

Життєвий рівень різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у всіх районах області. За його даними середній еквівалентний1 розмір домогосподарства області є найвищим серед регіонів країни та становить 2,73 особи в середньому по Україні.

Середньомісячні сукупні ресурси одного домогосподарства області у ІІІ кварталі 2015р. становили 7150,09 грн. або 2619,08 грн. у середньому на одного умовного члена1 домогосподарства та були вищими, ніж у серед­ньому по країні (2339,47 грн.). Частка грошових доходів у структурі сукупних ресурсів домогос­подарств зменшилася порівняно з ІІІ кварталом попереднього року на 1,5 в.п. та склала 90,1%.

Основним джерелом (54,2%) сукупних ресурсів домогосподарств залишаються доходи від зайнятості (оплата праці та доходи підприємницької діяльності та само зайнятості). Питома вага пенсій, стипендій та соціальних допомог (включаючи готівкові та безготівкові пільги та субсидії) становила 19,5% при 24,8% в середньому по країні.

Традиційно вагомим для області залишається таке джерело ресурсів, як доходи від особистого підсобного господарства, які становили 9,8% усіх надходжень (по Україні – 8,8%), частка яких порівняно з липнем-вереснем 2014р. зменшилися на 0,3 в.п.

У структурі сукупних ресурсів 11,9% становила питома вага допомоги від родичів та інших осіб (грошова допомога та грошова оцінка допомоги продовольчими товарами).

 Ганна Лучківська,начальник відділу обробки даних вибіркових обстежень населення 

ГУС, тел.3-71-39

Про Захід