В мукачівській багатоповерхівці діяла нарколабораторія (Відео)

Опубліковано:

Вчора, 10 лютого, закарпатські правоохоронці знешкодили найбільшу наркотичну лабораторію в цьому році. Спеціально обладнана лабраторія для вирощування марихуани діяла в орендованій двокімнатній квартирі у мікрорайоні Росвигово. Конопля у кількості 37 штук росла у горщиках для квітів. Через два тижні уже мав бути “урожай” – приблизно 5 кг висушеної марихуани. На чорному ринку її можна було продати майже за 600 тисяч гривень! (1 грам сухої марихуани серед наркоманів коштує 120-15- грн).

Правоохоронці встановили, що керував наркотичним бізнесом 38-річний мешканець Мукачева на прізвисько Луї. Цей чоловік судимий не був, але у поле зору правоохоронців потрапляв.

Цього разу злочинець захотів вирощувати марихуану-гідропоніку, адже вона добре йде серед наркозалежних. Однак для запровадження подібного бізнесу були потрібні кошти. Зокрема, для купівлі імпортного насіння та спецобладнання. Ще однією необхідною умовою була наявність теплого приміщення. Для такої мети Луї орендував квартиру. У нього є своє помешкання, але там займатися наркотичним бізнесом мукачівець не ризикнув. Більше того, нове помешкання у Росвигово орендував через свого знайомого. Квартиру зняв у жовтні 2015 року. Під лабораторію обладнав одну кімнату. Власниця квартири гадки не мала, що її помешкання орендує інша людина, а Луї, у свою чергу платив оренду справно. Тому жінка до квартири не приходила…

Спеціально обладнана кімната була обклеєна термоплівкою. Тут також знаходилися лампи , вентилятор, датчики вологості й температури, було налагоджено постачання води й міндобрива рослинам.

Наразі поліція припускає, що Луї міг діяти зі спільниками тому, що подібна справа потребує чималих фінансових вкладень. До прикладу, спецобладнання оцінюється у 40 тисяч гривень.

За фактом незаконного вирощування конопель вже розпочато кримінальне провадження. Наразі вилучені рослини знаходятья на експертизі. Стосовно Луї вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу, – інформує Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області

 

Про Захід