Сьогодні вночі працівники Львівської митниці ДФС вилучили сучасні мобільні телефони та персональні комп’ютери на понад 100 тис. грн.

Опубліковано:

Так, громадянин України прибув з Республіки Польщі в пункт пропуску “Рава-Руська – Гребенне” (Львівська обл.) легковим автомобілем. Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю “зелений коридор”, чим заявив про відсутність у нього будь-яких товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню, чи на які встановлено обмеження.

Під час митного оформлення у митників виникла підозра щодо наявності в автомобілі таких предметів та товарів. Тож транспортний засіб було скеровано в місце поглибленого огляду. Там у багажному відділенні та салоні автомобіля серед особистих речей митники виявили товари, які відповідно до ст. 197 МКУ та Постанови Кабінету Міністрів України № 436 від 21.05.2012 року обмежені до ввезення громадянами на митну територію України, а саме: чотири мобільні телефони (нові) Apple Iphone 6S та три нові переносні персональні комп'ютери. Також слід зазначити, що громадянин заявив про наявність у нього ще двох мобільних телефонів (Apple Iphone 6 та Apple Ipnone 5S) та двох переносних комп'ютерів (Apple Ipad та Toshiba), які він перевозив як особисті речі (згідно з переліком, встановленим ст. 370 МКУ).

Отже, громадянин своїми діями порушив встановлений відповідно до Митного кодексу України порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю. За цим фактом за статтею 471 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил.

 

Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області 

 

 

Про Захід