Звернення «Солідарності» по 128-й ОГПБр підтримали, але до Міноборони звертатись не будуть

Опубліковано:

Поки що, адже для офіційного оформлення звернення необхідно отримати ряд документів від військомату.

Сьогодні, 4 лютого, на сесії Ужгородської міськради було розглянуто звернення фракції “Солідарність” щодо нагородження грамотами бійців, які рік тому викрали в зоні АТО ворожий танк. Як вже повідомляв “Про Захід”, у зверненні, зареєстрованому депутатами напередодні, висувалась ініціатива про надання нагород від міста, а також щодо необхідності клопотати від імені міської ради перед Міноборони.

Андрій Риба, депутат Ужгородської міської ради, голова фракції “Солідарність”:

“Для хлопців були підготовані грамоти, які ми хотіли їм вручити, але із поважних причин бійці не змогли бути присутніми. Сподіваємося, що відзнаки своїх героїв знайдуть, тому що дехто, знаємо, перебуває і досі на службі. Що ж до звернення до міністра оборони та Президента, то його міська рада таки зробить, це було озвучено, однак для цього потрібно вирішити питання із військоматом. Мова йде про отримання документів, які підтверджують, що саме ці хлопці вчинили цей подвиг. Це зумовлено наявністю певної процедури, яка необхідна для отримання державної нагороди. Але в принципі нашу пропозицію підтримали.”

“За” проголосувал0 30 із 34 присутніх у сесійній залі депутатів.

 

Андрій Риба, депутат Ужгородської міської ради, голова фракції “Солідарність”:

 

“Незалежно від назви політичної фракції і прізвища депутата всі ми розуміємо і поважаємо реальний подвиг цих людей. Вони захищають нашу Вітчизну і нас в тому числі, як би це пафосно не звучало.  Наше завдання надавати підтримку, наскільки це можливо, в тому числі – морально.”

Прес-служба фракції “Солідарність” в Ужгородській міській раді. 

 

Про Захід