За втручання прокуратури звільнено 11 незаконно утриманих осіб та внесено 14 апеляційних скарг на незаконні судові рішення

Опубліковано:
 Органами прокуратури Закарпатської області постійно приділяється увага стану додержання законодавства під час адміністративного затримання та доставлення громадян уповноваженими посадовими особами правоохоронних органів.
 
За інформацією начальника відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру  Віталія Більця, упродовж минулого року із зазначених питань проведено понад 90  перевірок, за результатами яких виявлені порушення порядку застосування до громадян заходів адміністративного примусу, регламентовані ст.ст. 259 – 263 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
Відтак, 29 винних осіб притягнуто до встановленої законом відповідальності, розпочато 4 кримінальні провадження, звільнено 11 незаконно утриманих осіб та внесено 14 апеляційних скарг на незаконні судові рішення.
 
Стан додержання законодавства під час адміністративного затримання громадян 26 січня 2016 року розглянуто на оперативній нараді у прокурора області, за результатами якої керівників місцевих прокуратур орієнтовано на вжиття додаткових заходів, спрямованих на забезпечення додержання правоохоронними органами конституційних прав громадян при застосуванні до них заходів примусового характеру за вчинення адміністративних правопорушень.  
 
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Про Захід