За неправдиві свідчення мукачівця судитимуть

Опубліковано:





 Прокуратурою міста Мукачево розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 384 КК України за фактом дачі завідомо неправдивих показань потерпілим.

21 серпня 2014 р., під час судового розгляду обвинувального акту стосовно громадянина М. у вчиненні ним крадіжки та втягненні неповнолітніх у злочинну діяльність, потерпілий, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивих показань, з метою виправдання обвинуваченого, повідомив суду повністю недостовірні відомості про факти та обставини, що мали значення для провадження.

При цьому, торік цей же потерпілий, під час судового розгляду цього ж кримінального провадження надавав суду покази, що саме цей підсудний схилив його, ще неповнолітнього, до вчинення крадіжки, а викрадене відібрав у погашення боргу.

Прокуратурою міста Мукачево вказане кримінальне провадження направлено за підслідністю для організації досудового розслідування начальнику слідчого відділу Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області. Хід досудового розслідування взято на контроль.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області


Про Захід