Закарпатець не сплатив до держбюджету понад 700 тисяч гривень

Опубліковано:





 Наразі триває досудове розслідування, за фактом ухилення від сплати податків у значних розмірах, яке проводить слідче управління Міндоходів у Закарпатській області. Йдеться про понад 700 тис. грн. – саме така сума не потрапила до держбюджету через умисне ухилення від сплати податку.

Як попередньо встановлено, протягом січня-лютого службові особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю шість разів завезли на територію України через Чопську митницю товар (меблі) із заниженням митної вартості – у результаті чого держбюджет не поповнився значною сумою.

Вказаний факт було виявлено під час роботи міжвідомчої групи, створеної прокурором Закарпатської області. До складу цієї групи входять керівники структурних підрозділів прокуратури області та оперативні працівники УСБУ в області.

Довідка: ч. 1 ст. 212 КК України – умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності або особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи чи будь-якою іншою особою, яка зобов'язана їх сплачувати, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах, карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області


Про Захід