Працівники митниці запобігли незаконному ввезенню понад 13 тонн взуття (Фото)

Опубліковано:

Днями в зону митного контролю митного поста “Краковець” на в'їзд в Україну заїхав вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України. Як підставу для переміщення товару він подав до митного контролю товаросупровідні документи, згідно з якими переміщував з Естонії на адресу одного з ТзОВ м. Львова одяг, взуття, речі, що були у користуванні, загалом – 85місць вагою 13 120,00 кг.

Натомість під час митного огляду транспортного засобу у вантажному відділенні митники виявили 71 мішок типу “Біг-Бег” з взуттям, що було у користуванні, різних моделей, розмірів та кольорів загальною вагою – 13 040 кг.

Відповідно до положень Митного кодексу України, перевізники зобов'язані під час прийняття товарів до перевезення перевіряти точність відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування, номерів, зовнішнього стану товарів та їх пакування. У разі неможливості такої перевірки вносити відповідний запис до міжнародної автомобільної накладної (CMR).

Так, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю через подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування, кількості та вартості товару.

За цим фактом складено протокол за ознаками порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Незадекларований товар вилучено. Його вартість буде встановлено додатково.

Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області
 
Про Захід