В Ужгороді презентують документальний фільм про кіно, яке знімали на Закарпатті

Опубліковано:

Сьогодні в Ужгороді відбулася прес-конференція Олексія Уманського, який створив документальну стрічку, присвячену фільмам, які колись знімали на Закарпатті. 

Це уже друга стрічка, присвячена кіно, зробленому на території Закарпаття, перша називається “Гори і кіно” і була представлена кілька років тому. Друга частина створювалася упродовж року і має назву “Кіно” з наголосом на першому складі, бо, за словами Олексія, саме так говорять закарпатці. Тривалість фільму – 1 година 16 хвилин та попри це все одно не вдалося у хронологічні рамки документальної стрічки вмістити весь матеріал, вартий уваги.

“Кіно” складається із фрагментів фільмів, знятих на Закарпатті і закадрового голосу режисера, який розповідає короткий сюжет фільму та різні цікаві деталі. Також у фільмі використано кадри, відзняті у тих місцях, де відбувалися зйомки згаданих фільмів. Крім того, Уманському вдалося розшукати деяких людей, причетних до історії фільмів і навіть таких, які безпосередньо брали участь у зйомках. Усього режисер опрацював більше десяти стрічок. 

 “Не всі фільми, які увійшли до “Кіно” є цікавими, багато з них є нудними, але їх обов'язково треба було дивитися, бо вони важливі. Наприклад, колись на ужгородському стадіоні “Авангард” знімали фільм про футбольну гру Радянського Союзу і Югославії, яка нібито відбувалася на території Фінляндії, але у самому фільмі багато довгих і нецікавих розмов про футбол”, – каже Олексій.

Презентація фільму відбудеться цієї п'ятниці у ляльковому театрі “Бавка” о 19.00.

“Про Захід”

Про Захід