Балоги не підтримали прозоре декларування, необхідне для запровадження безвізового режиму

Опубліковано:

ВР України досі не підтримала включення на розгляд сесії проекту закону №3755, яким має бути внесено зміни до Закону “Про запобігання корупції” стосовно електронного декларування. Як відомо, вказаний законопроект потрібен для лібералізації візового режиму України з країнами Європейського Союзу.

Потрібної кількості голосів для того, щоб включити проект у порядок денний не набралося навіть з 6-ї спроби. У зв'язку з цим, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман звернувся до керівників фракцій з проханням опрацювати це питання зі своїми фракціями, щоб знову винести законопроект на голосування.

Під час голосування за Держбюджет на цей рік, запровадження системи електронного декларування відтермінували. 4 счня про появу цієї правки повідомив депутат від Блоку Петра порошенка Віктор Чумак. Наступного ж дня до Верховної Ради було внесено проект закону, який цю правку скасовує, – інформує 5 канал.

Зі 139 депутатів за вказаний законопроект проголосували 72. Валерій Пацкан та Роберт Горват підтримав вказаний законопроект. Валерій Лунченко також голосував “за”. Василь Брензович від голосування утримався, а Василь Петьовка не голосував. Віктор Балога голосував проти прозорого декларування, Іван Балога від голосування утримався, а Павло Балога був відсутній. 

Про Захід