Закарпаття презентувало свої туристичні можливості під час міжнародних виставок в Брно (Фото)

Опубліковано:

Протягом 14-17 січня в м.Брно відбулися виставки, присвячені розвитку туризму. Участь у їх роботі взяли туристичні підприємства, організації, представники органів влади та автоперевізники з європейських країн. У роботі павільйону “Україна туристична” взяли участь управління туризму і курортів Закарпатської обласної державної адміністрації, Спілка сприяння розвитку сільського туризму Закарпаття, партнер управління туризму та курортів Інформаційно-аналітична служба “Європейсько-східний діалог” (м.Прага), а також заочно — туристичні підпримства та сільські садиби. Місто Харків як місто-побратим м.Брно так само взяло участь у роботі виставки Regiontour.

Виставковий стенд України відвідали кілька тисяч туристів, які отримали всю необхідну інформацію про туристичний потенціал Закарпатської області.

Окрім виставки представники управління туризму провели ряд офіційних зустрічей та поспілкувалися з організаторами туризму Чеської Республіки. З гетьманом краю Вісочина начальник управління Денис Ман домовився про спільну роботу над активізацією туристичних потоків до двох держав. З консулом України в м.Брно обговорили  інформаційну складову роботи, зокрема з рекламування туристичного потенціалу України. На виставкових стендах Чехії українські фахівці обговорили можливість співпраці та вивчили проблематику відносин туристичного бізнесу двох держав. 

Організатори виставкового стенду України провели презентації туристичного потенціалу Закарпатської області, сільського туризму краю, а також туристичного потенціалу України щодо маркування туристичних маршрутів на територіїї Закарпатської області тощо. З головної сцени організатори разом із колективом “Сударушка” ознайомили учасників виставки із культурним різноманіттям України.

Наразі управління туризму обласної адміністрації працює над реалізацією плану, який був розроблений за результатами поїздки з активізації українсько-чеської співпраці у сфері туризму. Одним із практичних заходів цього плану стануть два рекламні тури (по одному в кожній країні) для представників туристичного бізнесу та засобів масової інформації в квітні та вересні відповідно.

Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА

Про Захід